Terugblik op Persoonlijke Groei in 2023

Home » Redactioneel » Terugblik op Persoonlijke Groei in 2023

Redactioneel

Hallo Groeiers!,

Geluk is een gevoel van tevredenheid in het moment, ongeacht wat je doet. Werk aan je voldoening met Persoonlijke Groei.

Het jaar 2023 zit er weer op en 2024 begint weer met veel uitdagingen voor persoonlijke groei. De kalender is uiteindelijk minder belangrijk dan de nieuwe uitdagingen voor jezelf die je elke dag met plezier accepteert om het beste van jezelf aan de wereld te geven. Of zoals Heroic.us het zegt, “Day 1“.

Met de intentie om elke dag een beter mens te zijn voor je directe omgeving en voor de wereld, leg je de basis voor je toekomst. Die toekomst is deels in nevelen gehuld maar je kan je aspiraties gebruiken als een magneet voor je inspiratie in het hier en nu. Wij zijn niet alleen bepaald door onze ervaringen in ons verleden, maar ook door keuzes in de visie of richting voor onze toekomst. Dat is meer een kompas dan een vaste route want “resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst”.

Evengoed is het afsluiten van weer een kalenderjaar een goede gelegenheid om terug te blikken.

Een jaar persoonlijke groei met/voor WellNed

Hoe ziet het afgelopen jaar er nu uit voor een blogger over Persoonlijke Groei?

Input:

 • 700+ boeksamenvattingen gelezen (via de dagelijkse gratis aanbieding van Blinkist en Headway)
 • honderden artikelen over psychologie, filosofie, algemene gezondheid, groei en ontwikkeling, self-help, etc.
 • 365x Daily Stoic (gratis email 5x per week en een eigen korte visie daarop schrijven, idem twee reflecties op de samenvatting op zaterdag)
 • 365x de dag afgesloten met notities over positieve ervaringen en lessen
 • 52 x een wekelijks overzicht van Waardering en Dankbaarheid
 • 25+ Boeken, voornamelijk als ebook
 • Diploma (certificate) cursus Cognitieve Gedragstherapie (CBT) van Achology

Output:

 • 12 maandelijkse nieuwsbrieven
 • 40-50 artikelen in diverse rubrieken
 • Een cursus Ontstressen ontwikkeld en concepten uitgewerkt voor nog een aantal WellNed cursussen (watch this space in januari)
 • Een aantal mensen begeleid in hun Persoonlijke Groei, eenmalige adviezen en intensievere begeleiding (maatwerk)
 • Veel sleutelen achter de schermen van de site en een nieuwe/aangepaste homepage
 • Veel nieuwe dingen geleerd, o.a. door experimenteren met programmeertalen.

En meer dan dat aan privé- en hobby activiteiten.

Maar dat alles is alleen kwantitatief. Het lijkt veel, maar zegt weinig over de kwaliteit. Je kan er zelf redelijk tevreden over zijn, maar het is wellicht beter om dat aan anderen over te laten en er de bruikbare feedback van over te nemen (en de rest te negeren… “haters will be haters”).

De grootste les is dat mensen intensief begeleiden een geweldige ervaring is, maar dat het moeilijk op te schalen is. Het aantal mensen dat je in een jaar aankan met de juiste aandacht en kwaliteit blijft beperkt. En daardoor is er minder tijd over om zinvolle dingen te doen waarmee je een veel grotere groep mensen kan bereiken.

Plan: Meer groeiers bereiken in 2024

Daarom gaat in 2024 het roer om en wordt de directe begeleiding teruggebracht tot een beperkte groep (maximaal 10 personen) en op een hoger niveau. De tijd die daardoor vrijkomt is om kennis en inzichten uit de directe begeleiding te vertalen naar een serie cursussen waar een veel grotere groep groeiers baat bij kan hebben. Het doel is daarbij niet primair omzet – altijd meegenomen om meer te kunnen investeren in betere diensten – maar om de drempel voor meer groeiers te kunnen verlagen.

Het nieuwe jaar wordt een mooie uitdaging om persoonlijke groei naar een nieuw niveau te tillen. WellNed gaat ervoor in 2024!

Wij wensen je de moed om strategische keuzes te maken voor de dingen die betekenis voor je hebben, die je ziel voeden en je welzijn bevorderen. Heel veel succes op je zoektocht naar verdere ontwikkeling als mens en gelegenheden om dat uit te stralen naar je omgeving.

Geniet van je groei en de mogelijkheden die het je geeft.

Redactie WellNed.

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

Synergy is better than my way or your way. It's our way.Stephen R. Covey

Plaats een reactie