Quote Vadis?

Vraagteken

Citaten van bekende personen worden vaak gebruikt om artikelen op te leuken of ze enige glans te geven. Met een uitspraak van Einstein in je artikel lijk je een stuk intelligenter. Of is dat een wat cynische observatie?

In deze rubriek draaien we de zaak om en nemen een citaat als basis. Het is interessant om het citaat uit te diepen en de context zoals de omstandigheden en het tijdperk duidelijk te maken. Meestal is een citaat uit een langere paragraaf gelicht waardoor de betekenis als geïsoleerde kreet wat ongenuanceerd overkomt.

Achtergrond over de auteur kan helpen om de observatie beter te begrijpen. Dit zijn o.a. het tijdperk (de tijdgeest) en de maatschappij waarin deze leefde, diens boeken en andere publicaties of toespraken, etc.

Overzicht quote artikelen…

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Met een gratis abonnement op onze nieuwsbrief Groei Momenten ontvang je maandelijks nuttige tips voor Persoonlijke Groei! Zie Archief.
Bovendien krijg je het ebook Bekentenissen van een Stephen Covey fanboy als abonnee op onze nieuwsbrief.

Inspiratie:

Making room for others is extremely important: people will only grow if you give them the room they need.Michal Oshman

Plaats een reactie