Ont-stressen alsof je leven ervan afhangt

Home » Redactioneel » Ont-stressen alsof je leven ervan afhangt

De eerste WellNed cursus van dit jaar is een feit! Na lang zoeken naar de juiste samenstelling en vormgeving is de Cursus Ont-stressen nu beschikbaar als een WorkBook training.

Stress - beheersen of loslaten

Je door iemand laten ont-stressen is meestal symptoombestrijding door afleiding maar zelden duurzaam op de lange termijn. WellNed koos voor een benadering gebaseerd op moderne psychologische inzichten uit onder andere gedragstherapie en bewezen filosofische wijsheden.

Stress-spook

Ont-stressen alsof je leven ervan af hangt? Het is helaas niet alleen ‘alsof’ maar een feit. Je fysieke en mentale gezondheid staat bij veel te veel mensen ernstig onder druk van chronische stress. Diverse bronnen geven schrikbarende cijfers aan van 40% tot 90% van mensen in de diverse landen. Locaties en activiteiten laten forse uitschieters zien. In het drukke 3e decade van de 21e eeuw is structureel ont-stressen hard nodig. Pappen en nathouden werkt echt niet.

WorkBooks

De WorkBook formule betekent dat je zelf met het cursusmateriaal aan de slag moet. Het is geen Lees/Leercursus maar een Doe-cursus. Verschillende aspecten en situaties worden aan de orde gesteld met korte observaties en indringende vragen. Door er zelf over na te denken en antwoorden te formuleren kan je erachter komen wat jouw Stressoren zijn. Dat kan je inzicht geven waarom ze bij jou tot stress leiden.
Hint: Stress begint tussen je oren, net als je Welzijn!

Actieplan

Onderdeel van de cursus is het zelf ontwikkelen van een ‘Stressoren Actie Plan’ waarmee je de aanleiding van je stress stapsgewijs kan aanpakken.

Modules doelgroepen

Momenteel wordt gewerkt aan een aantal aanvullende modules voor de cursus voor specifieke situaties zoals Werkstress, Relatiestress, Existentiële stress, etc. Deze geven een meer specifieke analyse van stressoren naast de algemene cursus en zullen tegen een ont-stressend tarief aangeboden worden :-).

Cursus Ont-Stressen? DOEN! (Klik)

Verbeteringen

De cursus is gloednieuw en er is altijd ruimte voor verbetering. Aarzel niet om een eerlijk oordeel te geven! De updates die beschikbaar komen krijgen cursisten zonder bijkomende kosten.

LIVE!

De cursus is Live! En dus krijgt de redactie eindelijk de tijd om te ont-stressen :-)!

Blijf gezond, blijf groeien… en Ont-stressen!

Redactie WellNed

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

But amid the din and distraction of work life, poor listening has become an epidemic.Daniel Goleman

Plaats een reactie