Van Heren tot Hufters

Home » Redactioneel » Van Heren tot Hufters

Heren:Hoe gedragen mannen zich tegenover vrouwen? Als Heren? Helaas komt dat niet zo vaak meer voor. Veel mannen hebben een slecht zelfbeeld en stralen dat ook uit naar de andere sekse.

Veel mannen zien vrouwen als objecten (voor seksuele lusten) en gedragen zich daarnaar in woord en daad. Aan de andere kant voelen vrouwen zich niet zelden als object behandeld door onbewuste of onbedoelde opmerkingen van mannen. Het effect is in beide gevallen hetzelfde voor de vrouwen en mannen moeten verantwoordelijkheid nemen voor alle effecten van hun opstelling tegenover vrouwen.

Respect

In een ander artikel over Respect voor vrouwen is een analyse opgenomen van een aantal van de mogelijk oorzaken van het gedrag van mannen. Opvoeding, cultuur, normen en waarden, sociale controle, etc. spelen allemaal een rol. Maar dat zijn geen excuses. De verantwoordelijkheid ligt primair bij de man.
De frustratie die vrouwen oplopen, is begrijpelijk en te betreuren, temeer omdat hun negatieve ervaringen ook uit kunnen stralen naar andere relaties waar op zich niets mee mis is. En dat verziekt onze maatschappij meer dan we beseffen. Het is niet nodig om vrouwen op een voetstuk te plaatsen, omdat de acceptatie van hun waardigheid als mensen al voldoende moet zijn. En aan dat laatste ontbreekt het bij (te) veel mannen. Normale omgang en een beetje TLC in de omgang kunnen de verhoudingen fors verbeteren.

Het probleem komt schokkend tot uiting in een profieltekst die één van onze bezoekers las op een dating site. Naam aangepast en foto  achtergehouden i.v.m. de privacy.

Nickname lid: MooiRood
Leeftijd: 57, lengte: 172, gewicht: 85 kg
De foto laat een aantrekkelijke vrouw zien met een vriendelijk, intelligent en zacht gezicht. Mooi vol krullend donker haar. Ze is ontwikkeld en houdt van cultuur.
NB: Op andere dating sites wordt niet het gewicht gevraagd, maar een rubricering onder “slank, normaal, stevig”. Dat is minder specifiek, prettiger voor de dames, en duidelijk genoeg.

In plaats van haar beschrijving had MooiRood de volgende tekst opgenomen:

Ik merk dat de heren die ik aanschrijf op deze pagina, allemaal iets anders te doen hebben, al in contact zijn met… , of bot reageren of botweg niet reageren. Het is gewoon pijnlijk.

Ik ben een dame met een maatje meer, ja, en dat is een leuk, mooi en goed geproportioneerd maatje meer.
Maar daar gaat het verder niet om.
Die 2 cijfers [redactie: het gewicht / volslank] geven iets ongewenst aan!
Blijkbaar is dat feit voldoende om niet te reageren en nergens op in te gaan.
Hoe interessant ik verder ook wezen mag, ik heb het nakijken.

Shame on you, boys.

Ik hoorde eens twee mannen in de tram tegen elkaar zeggen `als ze maar jong en vruchtbaar zijn…`

Het is tegenwoordig een hele uitdaging om niet cynisch te worden.

Blijmoedige en intelligente dame met een vriendelijk karakter, een scherpe blik en zachtmoedig hart, houdt het hier voor gezien.

Lieve MooiRood,

Heren:Je bent een prachtige vrouw. Laat ze maar kletsen, want dat is kennelijk het enige wat de reagerende mannetjes kunnen. Classificeer de botte reageerders (reaguurders?) niet als \’heren\’ want dat niveau halen ze niet, omdat ze zichzelf verlagen tot het niveau van domme huftertjes. All talk and no pants. De mannen die schofferende reacties geven, zijn de moeite van je irritatie niet waard. Hun losse flodders zeggen veel over hen en niets over jou!

Dat veel mannen “al in contact zijn” is fijn voor hen, maar als ze zich ook laatdunkend over jou uitlaten, dan komt daar ook snel genoeg een einde aan.
Op zich is “al in contact” melden bij latere reacties tijdens het daten een goed advies. Je moet tijdens daten niet te veel contacten tegelijk aanhouden om de beste reacties de aandacht te kunnen geven die ze verdienen. Maar er zijn helaas genoeg mannen die reageren op “alles wat beweegt”.
Geen reactie krijgen is jammer, maar je kunt dat niet afdwingen. Als jij tijdens een feestje lacht naar iemand aan de andere kant van de ruimte en die lacht niet terug… dan jammer… niet geschoten altijd mis.

Dating voetangels en klemmen

Als je bij een specifieke online datingsite niet de reacties krijgt die je wilt, dan heb je een aantal keuzes:

  1. Probeer een andere site, beter niet meerdere tegelijk, en geef het even tijd.
  2. Wellicht is online dating niet geschikt voor jou. De beperkte indruk die een foto en een beschrijving geven, is voor sommigen niet voldoende. Met een korte ontmoeting tijdens dating evenementen komt jouw persoonlijkheid mogelijk veel beter over het voetlicht.
  3. Zorg voor goede foto’s! Geen selfies bij kunstlicht of in de spiegel. Zorg dat je op de meeste foto’s lacht, en niet alleen met je mond, maar vooral met je ogen. Laat iemand anders een paar mooie foto’s van je maken en vraag anderen om advies. Je bent vaak je slechtste adviseur in wat jou visueel aantrekkelijk maakt. Bij sommige sites kan je ook video opnemen bij je profiel. Met beeldmateriaal van iets, wat je passie is, of een goede presentatie van jezelf (besteed daar wat tijd en aandacht aan) steek je boven de massa uit.
  4. Laat je vrienden eens kritisch kijken naar jouw profiel. Luister goed naar hun advies hoe jij qua beschrijving en interesses het beste over het voetlicht komt. Dat hoeft echt niet “Uitdagende dame zoekt uitdagende heer te zijn” maar geef in niet te veel woorden een positieve indruk van wie je bent en waar je voor staat. Bv.”kijkt graag TV” strekt niet tot aanbeveling, maar trekt mogelijk wel andere TV-junkies aan. Volg de instructies over een effectief profiel die de sites geven. De organisatie achter de site biedt soms ook een “second opinion” aan die waardevolle informatie over een effectief en aantrekkelijk profiel kan opleveren.
  5. Werk aan je uitnodigingen aan anderen. Reageer op de punten van hun profiel en wat je daar leuk aan vindt. Alleen een reactie “Ik vind je leuk en kijk naar mijn profiel” is te beperkt. Zet een beperkt aantal kandidaten in je favorieten lijst en maak daaruit een overwogen keuze.

Laat de ander in waarde

Een goede afsluiting van een contactverzoek is bijvoorbeeld de volgende paragraaf:
“Hopelijk herken je iets leuks in mijn profiel… beauty is in the eye of the beholder. Zo niet, dan is een reactie niet verplicht en laat je de ander in haar of zijn waarde.”
Degenen die op deze tekst schamper reageren, verdienen in feite een klacht over misbruik van de dienst. Aarzel daar niet mee als je schofferende opmerkingen terugkrijgt, je bent mogelijk niet het enige slachtoffer!

Ik begrijp je irritatie over veel zaken bij het online daten maar ik adviseer je om je profiel toch weer positief te laten klinken.
“Welke gentleman – mannetjes behoeven niet te reageren – wil gelukkig worden samen met deze gepassioneerde, blijmoedige en intelligente dame. Volgens mijn vrienden heb ik een vriendelijk karakter, een scherpe blik en zachtmoedig hart.” Toevoegen: Interesses, etc.

Lieve MooiRood. We wensen je van harte iemand toe die je hart kan laten zingen en die een echte en oprechte partner voor je wordt. Geloof in jezelf en niet in de prietpraat van ranzige mannetjes. Ook al lijken potentiële kandidaten er op hun profiel goed uit te zien, hun houding en instelling ervaar je pas na een serieus contact en een ontmoeting.

Date voorzichtig maar geloof vooral in jezelf en je waarde als individu.

Van Hufter naar Heer

Heren:Het is een fundamenteel aspect van je persoonlijke ontwikkeling dat je respect en begrip hebt voor andere mensen en de andere sekse in het bijzonder. Werk daar bewust aan en ga je acties uit het verleden eens na. Aarzel niet om je excuses aan te bieden voor overschrijdingen van de norm en onbewuste of anders bedoelde uitlatingen of gedragingen. Er is maar één persoon verantwoordelijk en dat ben je zelf! Wees een heer!

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

On the edge of what we know, shines the mystery and the beauty of the world. And it's breathtakingCarlo Rovelli

Plaats een reactie