Je instelling werkt voor of tegen je

Home » Quote Artikelen » Je instelling werkt voor of tegen je

Our attitude toward life determines life’s attitude towards us.

Instelling - kies voor positief of negatief

Dit citaat over je instelling wordt toegeschreven aan Earl Nightingale (1921-1989) maar ook aan politicus John N. Mitchell (1913-1988). Hieronder meer over beide auteurs.

Vertaling: Onze instelling tegenover het leven bepaalt de instelling van het leven tegenover ons.

Voorbeelden en consequenties van je instelling

  • Is het glas half leeg of half vol? Je wilt meer of je hebt genoeg.
  • Ga je uit van schaarste of van overvloed? Denk je te moeten vechten voor het weinige dat er is (door competitie) of dat er genoeg is om met anderen te kunnen delen (samenwerken)?
  • Wil je steeds meer of is wat je nodig hebt genoeg voor je? In dat laatste geval is je ego minder gevoelig voor de verlokking van bezit en status.

Mensen met een positieve instelling genieten doorgaans meer van het leven dan pessimisten. Maar pessimisten en perfectionisten zeggen dat ze alleen maar realistisch zijn. Kortom, een kwestie van instelling.

Wanneer je veel zaken in het leven ziet als een bedreiging, dan reageer je angstig en verdedigend. Als je ervan uitgaat dat veel mensen niet te vertrouwen zijn, dan zullen anderen jou ook niet vertrouwen.
Maar beschouw je het leven als een uitdaging met veel mogelijkheden, dan komen de kansen om die te benutten ook wel. Uiteraard gaat dat niet vanzelf maar door een positieve instelling en groeimentaliteit om te leren van alles wat je meemaakt, goed en slecht.

Je levensfilosofie is een drijvende kracht. Het kan je aanzetten om goede dingen te bereiken of je naar beneden trekken door negativiteit. Je omstandigheden maken maar een bescheiden deel van je tevredenheid met je leven uit. Hoe je omgaat met wat er gebeurt, is meer bepalend dan de omstandigheden.

Achtergrond auteur(s)

Earl Nightingale was een Amerikaanse radiopresentator en auteur die zich voornamelijk bezighield met karakterontwikkeling, motivatie en zinvol bestaan.
Zijn boek “Het vreemdste geheim” (The Strangest Secret) is volgens sommigen een van de geweldigste boeken aller tijden over motivatie.

John N. Mitchell was een vertrouweling van Richard Nixon, diens verkiezingsleider en minister van Justitie. Het laatste hielp hem niet want hij werd veroordeeld voor zijn rol in het Watergate schandaal.

Gerelateerd

Ability is what you’re capable of doing.
Motivation determines what you do.
Attitude determines how well you do it.
Lou Holtz

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

The value of goals is not in the future they describe, but the change in perception of reality they foster.David Allen, GTD

Plaats een reactie