Ideeën als betaalmiddel, wordt een idea machine

Home » Quote Vadis » Ideeën als betaalmiddel, wordt een idea machine

Ideas are the currency of the twenty-first century. Become an idea machine.
James Altucher

Boekbespreking: Claudia Altucher - Become an Idea Machine

Vertaling: Ideeën zijn het betaalmiddel van de 21e eeuw

Door je vermogen om snel te brainstormen ben je uiterst flexibel omdat geen enkel probleem onoplosbaar lijkt. Ook als het ‘onmogelijk’ is, is er altijd wel een weg omheen te vinden. Of je verandert gewoon het probleem.

Dagelijks 10 oplossingen verzinnen voor een breed scale aan vragen of probleemstellingen is een leuke oefening die je creatief en mentaal flexibel maakt. Zie ook het boek Become an idea machine van Claudia Altucher, de vrouw van James.

Creativiteit is wat ons onderscheidt van Kunstmatige Intelligentie. Mensen die zelfstandig kunnen denken en mogelijke oplossingen aandragen worden door bedrijven en instellingen gewaardeerd. Vaak zijn creatieve geesten generalisten die kennis hebben van meerdere domeinen (vakgebieden) waardoor ze concepten uit verschillende bronnen kunnen combineren op een manier die weinig anderen hen na kunnen doen.

De mentale flexibiliteit om verschillende oplossingen voor problemen te zien kan mooie producten en diensten opleveren. Maar er zijn ook veel uitvinders die steeds weer ideeën genereren maar zelden tot commercieel succesvolle producten komen.

Achtergrond

Wie is James Altucher?
Altucher is een auteur, entrepreneur, blogger, schaker, voormalig hedge fund manager. Een complexe persoonlijkheid die miljoenen verloor maar met andere activiteiten weer terug verdiende. Altucher is iemand die het genereren van ideeën sterk heeft ontwikkeld door elke dag minimaal 10 oplossingen voor willekeurige problemen te noteren. Daardoor kon hij weer terugkomen van allerlei tegenslagen hoewel hij die zelf meestal in de hand had gewerkt.

Hij schreef o.a. Choose Yourself en Reinvent yourself.

De andere kant van de medaille, uitvoering ipv idea machine

Bekend is de uitspraak “ideeën zijn waardeloos, alleen plannen hebben zin”.
Iedereen kan makkelijk roepen “Oh,dan moet je dat doen!”, maar de uitvoering laten ze graag aan iemand anders over.

  • Dwight Eisenhower zei: “Plannen zijn waardeloos, maar het proces van plannen maken is essentieel”.

  • Stephen Covey doet er nog een schep bovenop met: “Aan een plan heb je niets, het gaat om de uitvoering”. Een idee of plan is volgens hem slechts de ‘eerste creatie’ dat pas in de uitvoering een ‘tweede creatie’ ondergaat om werkelijkheid te worden.

  • Bokser Mike Tyson: “Everybody has a plan until they get punched in the face.”

Elon Musk heeft herhaaldelijk aangegeven dat zijn bedrijven nauwelijks de moeite nemen om uitvindingen (ideeën) te patenteren. Zijn instelling is “Probeer het idee of concept maar na te maken, dan kom je er vanzelf wel achter hoe moeilijk dat is”.

Ideeën en plannen zijn geduldig op papier, maar de productie met de juiste kwaliteit en een acceptabele prijs maakt het verschil. Op het moment dat iemand een idee van je jat, ben je zelf al bezig met de volgende generatie. Telkens als een autofabrikant een Tesla-killer lanceert komt er even later een verbetering van Tesla uit die het gejatte idee overtroeft.

Gerelateerd

Plagiaat is het meest oprechte blijk van waardering.

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Eleanor Roosevelt

Good Artists Copy; Great Artists Steal
W. H. Davenport Adams (volgens Quote Investigator).

Zie de artikelen:

  • Become An Idea Machine – Claudia Azula Altucher (de vrouw van James)
  • Wordt een Ideeën Machine voor Persoonlijke Groei
  • [Ideeën Machine voor Stephen Covey’s 7 gewoontes(https://www.wellned.nl/ideeen-machine/ideeen-machine-voor-stephen-coveys-7-gewoontes/)
  • [Choose yourself Guide to Wealth](https://www.wellned.nl/boekbespreking/choose-yourself-guide-to-wealth-james-altucher/] – James Altucher
  • Choose yourself – James Altucher

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

If you don't have a consistent goal in life, you can't live it in a consistent way.Marcus Aurelius

Plaats een reactie