Het beste moment

Home » Quote Artikelen » Het beste moment

Het beste moment om een boom te planten was 20 jaar geleden. Het op een na beste moment is Vandaag!
Chinees gezegde

Eigen verantwoordelijkheid - je bent geen kind meer - je toekomstige ik

Hoe kies je het beste moment voor iets? Dat hangt af van je plannen voor de toekomst. Je plannen hangen weer af van de doelen die je voor jezelf hebt gesteld, wat je wil bereiken en – nog belangrijker – de persoon die je wil zijn.

Goals are pure fantasy unless you have a specific plan to achieve them.
Stephen R. Covey

Een plan waarmee je op dit moment kan starten, kan door langzame groei vruchten afwerpen in de toekomst. Iets dat langetermijneffecten heeft moet je niet te lang op de plank laten liggen. Maak een begin en laat het groeien en rijpen.

Achteraf zeggen “Had ik maar in XYZ geïnvesteerd, dan was ik nu rijk” is niet anders dan je huidige ik die tegen zijn jongere ik zegt dat ie een idioot was (ook al is dat zo). Maar je bent ook NU – op dit moment – de jongere versie van je toekomstige ik. En je kan door effectieve en vooruitziende acties het leven van je toekomstige ik een stuk beter maken. Dus, waarom doe je dat niet? Of is het makkelijker om later een hekel aan je jongere ik te hebben?

The best way to predict your future is to create it.
Stephen Covey

Ongetwijfeld is het makkelijker om lekker te ontspannen in plaats van een uurtje te werken aan een cursus die je in de toekomst extra mogelijkheden geeft. Je toekomstige ik zegt dan over je gemakzuchtige huidige ik “hij/zij was (toen) een luiwammes!”. Maar de kans is groot dat ‘Mr. Future’ dat nog steeds is. Het verleden herhaalt zich, tenzij je bewuste keuzes maakt voor je toekomst.

De hamvraag is “Wie wil je ZIJN?”. Niet alleen in de toekomst, maar NU. Gedraag je je vanaf NU als die toekomstige persoon, dan zal je dat in de toekomst ongetwijfeld ook nog zijn. Ben je nu liever lui dan moe, dan zal dat in de toekomst niet veel anders zijn.

Zuinigheid en vlijt bouwen huizen als kastelen. Verkwisting en luiheid kweken luizen als kamelen.
Dagobert Duck

Wees geen luis maar groei jezelf… een bult 🙂

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

Committees are a cul-de-sac where ideas are lured and then quietly strangled.Barnett Cocks

Plaats een reactie