Snooze off: Alternatieven voor ‘s ochtend sluimeren

Home » pgHack » Snooze off: Alternatieven voor ‘s ochtend sluimeren

De snooze knop van je wekker is een manier om de ongewenste uitdagingen van de dag nog even uit te stellen. Alleen schiet je met sluimeren weinig op. In plaats van nog even weg te dommelen, zijn er andere dingen die je kunt doen tijdens een snooze interval.

Snooze - nog even sluimeren of een beter begin van de dag?

Mentale voorbereiding

  • Dankbaarheid, een positief begin van de dag. Bedenk waarvoor je waardering en dankbaarheid hebt (dient te hebben). Mediteer kort over de goede en mooie dingen in je leven, klein en groot.

  • Voorbereiding op je belangrijkste taken door je prioriteiten van de dag kort door te nemen. Lig er niet te lang over te piekeren, denk aan kansen en niet aan potentiële problemen. Hoe kan je creatief een probleem gebruiken om beter en/of makkelijker je doelen te bereiken.
    Het is nog effectiever om je belangrijkste taken de avond ervoor op te schrijven zodat je weet dat die opsomming de volgende dag al voor je klaar ligt en je er ’s nachts niet aan hoeft te denken.

  • Voorpret voor de hoogtepunten van je dag: Ontmoetingen, samenwerking, gezelligheid, doelen die je gaat realiseren, etc.

Fysieke voorbereiding

  • Een paar minuten met je partner (of een teddybeer) knuffelen. Of sex, ook een mooi begin van de dag… tenzij je daarna alsnog in slaap valt. Dat laatste is vooral een mannenkwaal omdat die vaker (letterlijk) ‘snel klaar’ zijn… maar hun vrouwelijke partner helaas… nog niet. Hint: doe het samen… :-).

  • Wat lichte oefeningen in bed helpen om wakker te worden doordat je hartslag hoger wordt door de lichte inspanning. Bv. je benen optrekken en weer strekken, je bekken naar boven duwen met je voeten plat op de matras, heupen/benen van links naar rechts buigen en je wervelkolom wat los maken, etc.. Een sluimer interval van 5-10 minuten is hiervoor meer dan voldoende en er is een veel lager risico dat je alsnog in slaap valt.

Vervang sluimeren door een prettig begin van je dag!

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

Busyness is the essence of management. Creativity is the essence of leadership.Stephen R. Covey

Plaats een reactie