Identiteit

Wie en wat ben je? Zelfkennis is het startpunt van je ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf.

  • Karakter: Wees je bewust van je ware aard, de instelling waarmee je in het leven staat. Dit zijn je innerlijke eigenschappen die gevormd zijn door je opvoeding en je omgeving, of soms juist niet.
  • Persoonlijkheid: Wees je bewust van de manier waarop je persoonlijkheid op andere mensen overkomt en hoe dat aansluit op je karakter. Presenteer jezelf authentiek om niet oneigenlijk over te komen?
  • Deugden en Waarden: Welke deugden en waarden bepalen jouw denken en handelen. Welke maatschappelijke principes passen bij jouw mentaliteit. Samen met je karakter vormt dit de kern van je overtuigingen.
  • Missie: Wat is de betekenis van je leven? Welke missie zie je voor jezelf en welke specifieke doelen kan je daaraan ontlenen. Zonder concreet omschreven doel in het leven ben je in feite stuurloos maar vreemd genoeg hebben de meeste mensen daar geen probleem mee. Het zoeken naar jouw missie is onderdeel van je persoonlijke groei.

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Met een gratis abonnement op onze nieuwsbrief Groei Momenten ontvang je maandelijks nuttige tips voor Persoonlijke Groei! Zie Archief.
Bovendien krijg je het ebook Bekentenissen van een Stephen Covey fanboy als abonnee op onze nieuwsbrief.

Inspiratie:

Given the chance, curious humans will always open Pandora's box. Beware!

Plaats een reactie