Mentor Momenten november 2022 – Wereld in beweging

Home » Groei Momenten » Mentor Momenten november 2022 – Wereld in beweging

PG advies met het meeste groeipotentieel per vierkante pixel!!!

Redactioneel

Hallo Groeiers!,

Besluiteloos of uitstelgedrag, verandering

Verandering is veranderlijk en vaak onvoorspelbaar. Het is zoals het drie objecten probleem uit de astrofysica waarbij door de complexe onderlinge beïnvloeding het resultaat chaotisch kan zijn. Verandering is lastig maar helaas vaak noodzakelijk.

Een ervaren jongleur heeft geen probleem om drie ballen of meer tegelijk in de lucht te houden. Maar dat komt door de inbreng of beheersing van de ‘ballenjongen’ (m/v) en omdat de relatief kleine ballen geen waarneembare invloed op elkaar uitoefenen.

In de realiteit van de maatschappij zijn de krachten van groepen en machtsblokken aanzienlijk groter en dynamischer. En niet zelden zit er ook nog stoorzenders (dwaal kometen) met een verwrongen wereldbeeld tussen (veel keuze lokaal en internationaal!) die de zaak nog meer in het honderd sturen.

Verandering

Beïnvloeding en verandering veroorzaken een wereld in beweging. Soms is die verandering abrupt en niet zelden pijnlijk. De energietransitie samen met de stop van Russisch gas geven een ongekende impuls aan duurzame energie. Waar jarenlange en slecht gecoördineerde pogingen van overheden faalden geeft de druk op de energiemarkt ongekend snelle ontwikkelingen en mogelijkheden.

We zijn er nog lang niet uit, maar de kansen op een duurzame toekomst nemen – zelfs ondanks de sluimerende pandemie – snel toe. Althans theoretisch want voordat revolutionaire technische ontwikkelingen op de markt verschijnen is tijd nodig om ze te laten rijpen en de juiste schaalgrootte te bereiken.

De verbluffende snelheid waarmee Covidvaccins ontwikkeld werden lijkt zich te herhalen in de ontwikkeling van energieparken en de opslag van duurzame energie. Niet iedereen vertrouwt die snelheid en wil de veranderingen afremmen ‘om de pijn te verzachten’. Met de drogargumenten en het kromme denken van complottheorieën hou je verandering en vooruitgang niet tegen. Uiteindelijk wordt iedereen ingehaald door de realiteit al zit de één er dichterbij dan de ander, soms een kwestie van beter koffiedik kunnen kijken.

Verander jezelf alleen als het zinvol is om je aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Zonder aanleiding veranderen om het spannend te maken is hetzelfde als beslissingen nemen met een dobbelsteen. Het maakt het leven minder saai maar niet noodzakelijk beter. Open staan voor zinvolle veranderingen en verbeteringen kenmerkt mensen die PG voor zichzelf nastreven. Door hun instelling staan ze beter open voor de ideeën van anderen en zien eerder mogelijkheden dan problemen.

If 50 million people say something foolish, it is still foolish. – W. Somerset Maugham (1864-1965)

Blijf gezond, blijf groeien.

Redactie WellNed.nl

Als ‘Mentor Moment’ deze maand aandacht voor ‘Positieve verandering’.

De PG Hack: De wet van Effect

Nieuwe artikelen deze maand

Over welk onderwerp zou je graag meer willen weten? Wij staan altijd open voor suggesties voor nieuwe artikelen.

Mentor Moment

Een mentor is geen Yoda maar probeert inzichten over te brengen met nuchtere observaties. Dat zijn niet altijd feiten of antwoorden, maar ook vragen die je inzicht kunnen geven.

Positieve verandering

Groeistuipen, veranderen

Persoonlijke Groei (PG) is een traject dat je inzet voor de rest van je leven. Het doel is om een beter mens te zijn (niet uiteindelijk… te worden). Groeien is niet het doel maar een resultante van steeds weer wat verbeteren op allerlei gebieden. Vergelijkbaar is geluk ook geen doel maar een resultante van een goed leven met zingeving en betrokkenheid.

Je maakt PG geen deel van je leven om dat je ‘niet goed genoeg’ bent, maar omdat je van goed (genoeg) naar nog beter wilt groeien. Niet voor jezelf maar vooral door de waarde die je daarmee voor anderen kan leveren. De resulterende betrokkenheid geeft voldoening en kan een vervulling worden ongeacht wat je doet. Ook de beste putjesschepper van de stad – met trots van zijn/haar werk – kan evenveel voldoening vinden als een topchirurg. Helaas liggen de financiële waarderingen van deze beroepen wat ver uit elkaar hoewel beiden werken aan de kwaliteit van ons leven.

PG sluit aan bij het Japanse begrip Kaizen, constante verbetering. Dat is met name bekend uit de zakelijke omgeving maar ook goed toepasbaar voor PG. Elke verbetering die zinvol lijkt binnen je waarden en principes is de moeite waard om na te streven of in ieder geval te proberen.

Als je niet weet wat je moet doen voor jouw PG, stel dan geen vragen als “Waarom heb ik geen …” maar “Hoe kan ik …”. De laatste benadering is beter omdat het uitgaat van Mogelijkheden (overvloed) i.p.v. Beperkingen (schaarste).

Stel betere vragen of zoek betere antwoorden voor dezelfde vragen.
Ontwikkel een obsessie voor de beste antwoorden voor de vragen die het meest belangrijk voor je zijn.

Normal is not something to aspire to, it’s something to get away from.” – Jodie Foster

—-

PG Hacks – Groei Tips (mentale ‘pokon’)

‘Hacks’ zijn trucjes om snel resultaat te scoren. Die passen in feite niet bij Persoonlijke Groei omdat gestage groei een beter resultaat geeft op de lange termijn. Groei is al moeilijk genoeg en jezelf ontwikkelen in intensieve spurts kan nog pijnlijker zijn, te vergelijken met spierpijn na overmatige en ongewone inspanning.

Toch is de titel van deze rubriek ‘Hacks’ omdat er met aandacht voor uitgangspunten en details snellere resultaten te behalen zijn.

De wet van Effect

Change = Personal choice - David Kiriakidis - Unsplash

Nog te veel mensen trappen in de val van de ‘Law of Attraction’ op een passieve manier. Met je handen over elkaar gaan zitten en wat je verlangt ‘aantrekken’ werkt nu eenmaal niet. Het is een full-contact sport waarbij je instelling en acties moeten passen bij wat je wenst. Dit komt het beste tot uiting in ‘geef liefde om liefde te ontvangen’, niet op liefde gaan zitten wachten… dat busje komt echt niet zomaar. Wees vriendelijk naar iedereen toe en je ontvangt vriendelijkheid. Etc.

Directer en realistischer is de wet van Effect. Des te meer mensen waarvoor je waarde kan leven, des te ‘rijker’ je wordt. Dat kan monetair zijn, maar ook sociaal en spiritueel. Des te meer mensen je kan bereiken – een effect op hebben – en positief kan beïnvloeden, hoe rijker je leven is.

Niet voor niets is ‘rijker’ tussen aanhalingstekens gezet. Het gaat niet enkel om inkomen en bezittingen maar juist om begrippen als betrokkenheid en waardering. Het gevoel van goed werk te leveren geeft veel meer voldoening van alleen inkomsten.

Emotions are everything. Success without fulfillment is the ultimate failure. – Tony Robbins

Het is een kwestie zijn of de invloed die je hebt uit de lengte of uit de breedte komt. Je kan heel veel voor een kleine groep (intimi) betekenen of een kleine bijdrage aan een (heel) grote groep leveren. Commercieel kan je succesvol zijn met 1 of 2 grote klanten zoals bedrijfsadviseurs of succes bereiken met een groot aantal klanten met een lage winstmarge zoals een supermarkt.

Je concentreren op geld verdienen is korte termijn denken en uitgaan van schaarste. Focussen op waarde en voldoening geeft lange termijn mogelijkheden. Omzet geeft klanten en inkomen. Waarde geeft trouwe fans.

De kern van de wet van effect is de ‘Waarde’ die je levert. Ben jij heel goed in wat je doet, dan kan je daarmee succesvol zijn. Wat je doet en waarom is je drijfveer. De rijkdom – materieel of immaterieel – die je daarmee kan vergaren is geen doel maar een resultante van de waarde die je levert en de waardering van anderen. Doe het omdat je het graag doet met maatschappelijke erkenning als een plezierige resultante.

De Hack: Lever waarde om effect te hebben
Met een saaie en weinig uitdagende baan lever je waarschijnlijk weinig waarde en krijg je er navenant weinig voor betaald. Bovendien heb je er mogelijk ook weinig plezier in. Maar ook die saaie baan kan je voldoening geven door je instelling en je inzet om toch de beste kwaliteit te leveren. Draag waarde bij op een manier die jezelf voldoening geeft en je krijgt er ‘rijkdom’ voor terug.

Wat is jouw favoriete PG Hack? Afgezien van ‘chillen’, zijn alle andere constructieve bijdragen welkom!

Feedback

Wij horen heel graag over jouw ervaringen met het PG traject.
Wat zijn je doelstellingen, hoe onderneem je stappen om die te bereiken en welke problemen kom je tegen? Zijn er punten waarop je hulp wilt hebben en kan je die omschrijven?

Mentor Momenten (zie Archief) is een uitgave van WellNed.nl.
Welzijn zit tussen je oren. Jouw online Mentor voor serieuze Persoonlijke Groei.

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

You can choose to make a shift from a life spent trying not to neglect anything, to one spent proactively and consciously choosing what to neglect, in favour of what matters most.Oliver Burkemans

Plaats een reactie