Mentor Momenten mei 2023 – Groeimaand, kom uit je comfort zone

Home » Groei Momenten » Mentor Momenten mei 2023 – Groeimaand, kom uit je comfort zone

PG advies met het meeste groeipotentieel per vierkante pixel!!!

Redactioneel

Hallo Groeiers!,

Waarden en ethiek - groeien, groeimaand

Groeimaand mei ontleent haar naam aan de Griekse godin Maia, de godin van de vruchtbaarheid, die de natuur laat groeien en bloeien. De natuur heeft daar ongetwijfeld haar eigen ideeën over :-).

Groeiers – als term voor mensen die Persoonlijke Groei nastreven – laten zich niet door de jaargetijden beïnvloeden. Veel van hun denken en handelen is een kans om te groeien. Ze storten zich niet zelden in nieuwe avonturen uit nieuwsgierigheid, hoewel dat vaak niet avontuurlijker is dan het lezen van een aantal uitdagende boeken.

Goede en slechte stress

Uitdagingen aannemen betekent dat je open staat voor veranderingen. Voor dat laatste moet je uit je comfortzone komen, en dat is… een beetje eng. Zijn groeiers daarom per definitie onbevreesd? Nee, verre van dat. Ze vragen zich ongetwijfeld af welke doos van Pandora ze nu weer opentrekken, en dat is een gezonde angst. Het is de soort angst die je kan hernoemen als opwinding omdat je hersenen het verschil tussen angst en opwinding niet kunnen waarnemen. Als je alle stress door verandering mist, dan ben je wellicht wat blasé of arrogant.

Door uitdagende en positieve stress kan je groeien. Met externe en onbeheersbare stress verlies je steeds meer controle over jezelf en je leven, ook omdat je van buiten naar binnen leeft. Door jezelf en je waarden te projecteren op de wereld, van binnen naar buiten, ben je minder onderhevig aan de invloed van je omgeving. Daardoor maak je keuzes op basis van je eigen overtuigingen en karakter.

Generalisten

Groeiers zijn doorgaans generalisten, mensen die hun mentale blik willen verruimen. Soms kiezen ze voor een specialisatie, maar meestal hebben ze interesse in meerdere domeinen. Dat maakt ze kennis-omnivoren, die graag snoepen uit meerdere ‘ruiven’.

De brede oriëntatie en interesses voeden doorgaans hun creativiteit. Ze zijn in staat om verandering als positief te zien. Maar als ‘thrill seekers’, maar omdat hun open geest ontvankelijk is voor nieuwe perspectieven.

Uit je comfort zone in de groeimaand

Voor deze maand verlaat WellNed de comfortzone van schrijven over hoofdzakelijk groeigerelateerde onderwerpen. Zie hieronder de artikelen over Gezond verstand en over Kunstmatige Intelligentie (trendy) en de kans voor groeiers. PG is helemaal bij de tijd!

Volgende maand begint de zomer alweer! Waar is de lente zo snel gebleven? Het leven gaat door en geeft steeds weer nieuwe verrassingen, hopelijk zijn jouw verrassingen positief en ben je flexibel genoeg om de minder prettige verrassingen te verwerken.

Geniet van uitdagingen en diversiteit.

Blijf gezond, blijf groeien.

Redactie WellNed.nl


Rubrieken

Nieuwe artikelen

  • Is Gezond Verstand uit de mode?
    Wij weten doorgaans best wat goed voor ons is en wat niet. En toch doen we (te) vaak het tegenovergestelde. Te weinig Gezond Verstand?

Over welk onderwerp zou je graag meer willen weten? Wij staan altijd open voor suggesties voor nieuwe artikelen.


Feedback

Wij horen heel graag over jouw ervaringen met het PG traject.
Wat zijn je doelstellingen, hoe onderneem je stappen om die te bereiken en welke problemen kom je tegen? Zijn er punten waarop je hulp wilt hebben en kan je die omschrijven?

Mentor Momenten (zie Archief) is een uitgave van WellNed.nl.
Welzijn zit tussen je oren. Jouw online Mentor voor serieuze Persoonlijke Groei.

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

Expectation is the mother of all frustrations.Antonio Banderas

Plaats een reactie