Groei Momenten februari 2024: Verder Ont-Stressen met Eustress 

Home » Groei Momenten » Groei Momenten februari 2024: Verder Ont-Stressen met Eustress 

Hallo Groeiers!,

De eerste reacties op de cursus Ont-Stressen zijn binnen en geven interessante ingangen voor toekomstige aanpassingen. Een cursus kan door de feedback van de cursisten en anderen alleen maar beter worden. De meeste cursisten zijn tevreden met de uitdaging die de cursus neerzet, maar dat is zeker geen aanleiding om op de lauweren te rusten. Feedback hoeft geen stress te geven, het is geen veroordeling maar een beoordeling door de doelgroep. Ongenuanceerde oordelen kan je gevoeglijk naast je neerleggen als een opinie. Inhoudelijk commentaar kan aanleiding geven tot nieuwe inzichten en constructieve discussies.

Ondertussen stressen wij gewoon verder met het vervolg op de basiscursus, een aanvullende module die zich momenteel ontwikkelt tot een aparte cursus over het zware onderwerp WerkStress. Watch this space! Mogelijk vragen wij in een verder stadium om feedback op de hoofdonderdelen om aan te kunnen sluiten aan de actuele behoefte van de abonnees.

Stress en Persoonlijke Groei

Stress is ook een essentieel onderdeel van persoonlijke groei. Om jezelf verder te ontwikkelen moet je uit je comfort zone komen. Dat kan een beetje eng zijn maar de weerstand voor het onbekende hoeft geen angst te zijn. Je hersenen onderscheiden in de meeste gevallen niet of je spanning of opwinding voelt. Kies je voor het laatste alsof je naar een mysterie of suspensefilm zit te kijken, dan geniet je van de opwinding. In het geval van de film of het boek weet je natuurlijk dat het maar gespeeld is, maar in je geestesoog voelt het verhaal opwindend aan.

Flow - opgaan in je werk - zonder stress

Persoonlijke groei is een ‘spannende film’- maar dan echt – met de ontmoeting van stimulerende nieuwe kennis en inzichten. Het is een uitdaging die hoofdzakelijk Eustress oplevert, goede stress om flow te veroorzaken. Met flow zoek je een balans tussen vaardigheden en uitdagingen, waarbij beiden steeds iets kunnen toenemen. Door telkens een paar procent te ontwikkelen zit er een stijgende lijn in je niveau en de uitdagingen die je aandurft en aankan.

Het is ook onderdeel van jouw levensverhaal, spannender kan het niet worden, zelf niet wanneer je zaken te verwerken krijgt die emotioneel zwaar zijn.

Redactie WellNed


Rubrieken

Nieuwe artikelen

Over welk onderwerp zou je graag meer willen weten? Wij staan altijd open voor suggesties voor nieuwe artikelen.


Feedback

Wij horen heel graag over jouw ervaringen met het PG traject.
Wat zijn je doelstellingen, hoe onderneem je stappen om die te bereiken en welke problemen kom je tegen? Zijn er punten waarop je hulp wilt hebben en kan je die omschrijven?

Groei Momenten (zie Archief) is een uitgave van WellNed.nl.
Welzijn zit tussen je oren. Jouw online Gids voor serieuze Persoonlijke Groei.

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

When we solve problems, we get rid of something. When we create, we bring something into existence. Ironically, the creative mindset solves problems better than the problem-solving mindset.Stephen Covey

Plaats een reactie