Groei Momenten april 2024 – Met flexibele groei weerbaar bij natuurlijke onvoorspelbaarheid

Home » Groei Momenten » Groei Momenten april 2024 – Met flexibele groei weerbaar bij natuurlijke onvoorspelbaarheid

PG advies met het meeste groeipotentieel per vierkante pixel!!!

Redactioneel

Hallo Groeiers!,

Beter laat dan nooit. Door onvoorziene omstandigheden lukte het niet om de nieuwsbrief begin van de week te verzenden. We halen de schade in.

Ondanks de waarschuwingen over de stijgende zeespiegel lijkt het waarschijnlijker dat wij eerder verzuipen achter onze dijken en duinen door de overvloedige regen. Maar wij Nederlanders weten wel raad met water… voorlopig.

Wat doe je met onvoorspelbaar weer? Je past je aan. Regen is een gelegenheid om je regenkleding en paraplu te testen. Het kan niet elke dag stralend weer zijn en regen en wind horen nu eenmaal bij ons zeeklimaat. Wanneer je er echt niet meer tegen kan, dan is emigreren naar Zuid-Frankrijk een optie. Daar moet je dan wel bosbranden en andere ongemakken voor lief nemen. Elk voordeel heeft zijn nadeel.

Onvoorspelbaar is nog niet onvoorstelbaar

Veel van onze omgeving is onvoorspelbaar. Daar kan je onzeker of ongelukkig van worden of je kan het accepteren als een gegeven en je aanpassen. De illusie van beheersing van processen maakt je ongelukkig. Laat dat idee los en pas je aan. Wat er gebeurd is niet de oorzaak van je stemming, maar hoe je ermee omgaat wel. Flexibiliteit kenmerkt onze soort en is de basis van het succes van de menselijke soort.

Maar je kan niet oneindig flexibel zijn en zeker niet als het gaat om waarden en principes. Wanneer je integriteit onder druk komt te staan, dien je grenzen te stellen en moet je opkomen voor je overtuigingen. Het kan geen kwaad om die overtuigingen regelmatig tegen het licht te houden en desgewenst te toetsen, maar pas op voor moreel afglijden.

Natuurlijke groei

Groei is een goed voorbeeld van menselijke flexibiliteit. Dieren zijn onderhevig aan langzame evolutionaire processen maar wij kunnen bewust besluiten om ons aan te passen wanneer de omstandigheden daarom vragen. Wees je wel bewust van de consequenties van je keuzes. Soms kan een korte termijn oplossing op de langere termijn ongunstig uitpakken.

Groei voorzichtig in de komende maand – meimaand/groeimaand – en hou het droog.

Redactie WellNed


Rubrieken

Nieuwe artikelen

  • Stimuleren of Saboteren 6: Reflectie en zelfbewustzijn
    Even op de Pauzeknop drukken. Reflectie is kijken naar de manier waarop je functioneert en of dat in lijn is met je waarden en doelen.

Over welk onderwerp zou je graag meer willen weten? Wij staan altijd open voor suggesties voor nieuwe artikelen.


Feedback

Wij horen heel graag over jouw ervaringen met het PG traject.
Wat zijn je doelstellingen, hoe onderneem je stappen om die te bereiken en welke problemen kom je tegen? Zijn er punten waarop je hulp wilt hebben en kan je die omschrijven?

Groei Momenten is een uitgave van WellNed.nl.
Welzijn zit tussen je oren. Jouw online Gids voor serieuze Persoonlijke Groei.

WellNed – Begeleiding voor Persoonlijke Groei, Pijlkruidstraat 19, 2215 GE Voorhout

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

Progress Equals HappinessTony Robbins

Plaats een reactie