Workbook Cursus: Ont-Stressen alsof je leven er van af hangt!

Home » Downloads » Workbook Cursus: Ont-Stressen alsof je leven er van af hangt!

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken. Alleen symptoombestrijding leidt niet tot ont-stressen. Wat er gebeurt is minder belangrijk dan hoe je er mee om gaat. Je kan jezelf aanleren om met stressvolle situaties om te gaan door je reactie erop aan te passen. Dat kan je de rust geven om de situaties te voorkomen of op te lossen.

Onrust tijdens meditatie

De achtergronden van de cursus:

 • Een van de grootste problemen van de moderne maatschappij is dat Stress het leven van veel mensen verwoest.
  Stress is een gegeven, maar lijden is niet noodzakelijk!
 • Het is een fabel dat stress hoort bij de moderne maatschappij. Chronische stress is niet onvermijdbaar! Oefeningen uit o.a. Gedragstherapie en Filosofische wijsheden kan je met deze cursus zelf inzetten om te werken aan je stress.
 • Ongezonde stress bedreigt de kwaliteit van je leven. Gezonde stress door een uitdaging is stimulerend.

 • Stress kan je alleen duurzaam verminderen of voorkomen door er zelf aan te werken. De beste aanpak is met bewustwording (zelfanalyse), identificatie van stressoren (triggers) en persoonlijke aanpassingen in je reacties. De meeste andere aanpakken zijn helaas symptoombestrijding en leiden niet tot duurzaam ont-stressen!

 • Zonder ongezonde stress kan je leven weer kleur en betekenis krijgen. Je kan weer leren genieten van het leven zonder chronische en ongezonde stress.

 • Er is geen geheime formule tegen Chronische stress. Iedereen kan de wetenschappelijke (psychologische) principes leren van verantwoord omgaan met stressoren (de factoren die stress oproepen). Het tegengif voor stress is al heel lang bekend en moderne inzichten maken het nog effectiever.

Een ‘Doe’ cursus, geen ‘Leer’ cursus

Vergeleken met veel aanbiedingen voor ‘stress-management’ heeft deze cursus een relatief lage prijs.
De reden daarvoor is eenvoudig. In plaats van een cursusleider die probeert jou uit de stress te krijgen, doe je bij deze cursus het werk zelf aan de hand van inzichtelijke vragen. In je eigen tempo en door stap-voor-stap te werken aan je stressoren kan je heel veel bereiken. Daarmee kan je de kwaliteit van je leven aanzienlijk verbeteren.

Onderdeel van de cursus is het zelf ontwikkelen van een ‘Stressoren Actie Plan’ waarmee je de aanleiding van je stress stapsgewijs kan aanpakken (zie module 5).

Feedback en aanvullingen

Wanneer delen van de cursus niet voldoende duidelijk zijn, dan staan wij klaar om te werken aan deze tekortkomingen. De cursus kan alleen maar beter worden door constante feedback van de cursisten.
Aanvullingen op en verbeteringen van de cursus zullen aan de cursisten doorgegeven worden zodra die beschikbaar zijn, zonder bijkomende kosten.

Wij wensen je heel veel succes met deze cursus.

Fouten maken is menselijk. Leren leidt tot Ont-stressen

Workbooks Ont-stressen:

 • Module 1: Inleiding, stress signalen en effecten
 • Module 2: Test je stress
 • Module 3: Definitie van jouw stress
 • Module 4: Stressoren in situaties herkennen
 • Module 5: Zelf verder met Ont-stressen
 • Module 6: Ontspanningstechnieken (bonus)

Deze cursus is ontwikkeld door WellNed.
Redacteur Hans (@stoicrhino) heeft certificaten voor o.a. Life Coaching en Gedragstherapie (CBT).

Volumekorting voor organisaties is bespreekbaar.

Garantie: Binnen 30 dagen terugbetaling als de cursus niet aan je verwachting voldoet.
Wij ontvangen wel graag een duidelijk omschreven reden waarom de cursus niet bij jou past.

Inclusief 21% BTW