The value of You – Christopher Connors

Home » Boekbespreking » The value of You – Christopher Connors

Subtitel: The Guide to Living Boldly and Joyfully Through the Power of Core Values

Boekbespreking: Christopher Connors - The Value of YouHeb jij je wel eens afgevraagd wat de waarden zijn in je leven? En welke persoonlijke filosofie je daaruit kan afleiden? De meeste mensen hebben dat niet en hebben evenmin goed geformuleerde doelen die er van afgeleid zijn.

Wat zijn de kern waarden in je leven die je handelen en je keuzes bepalen? Volgens Connors zijn het er meer dan je denkt. En iedereen zal een andere set waarden hebben waarin een groter of kleiner gewicht wordt gegeven door je individuele voorkeuren. Uiteindelijke bepalen die waarden de manier waarop jouw persoonlijkheid tot uiting komt.

De opsomming van waarden door Connors doet denken aan de structuur van Personal Development for Smart People van Steve Pavlina. Bij de laatste zijn de samenhang en de onderlingen verbanden anders uitgewerkt. Het is niet verbazend dat Chris een fan is van Pavlina. Maar hij heeft aan The Value of You een eigen draai gegeven en een gedegen stuk werk geleverd. Het is zeer de moeite waard om te lezen en selectief te herlezen als je worstelt met de waarden in je leven.

Secties

Het boek is ingedeeld in 5 secties met bijbehorende 3 tot 5 waarden:

 • Believe
 • Heart
 • Character
 • Spirit
 • Mindfulness

Structuur

Elk hoofdstuk over een waarde heeft dezelfde structuur:

 • Definitie van de waarde.
 • De kern van de waarde.
 • Obstakels om met de waarde te leven.
 • De waarde binnen de waarde over de persoonlijke betekenis van de waarde voor Chris. En een verhaal over iemand of zichzelf over de betekenis en toepassing van de waarde.
 • Het resultaat van leven volgens de waarde.
 • Een aantal mogelijk stappen die je kan ondernemen om de waarde zelf in te schatten en toe te passen in je leven. Hierdoor wordt het ook een werkboek om zelf mee aan de slag te gaan.

Boekbespreking: Christopher Connors - The Value of You

Persoonlijk plan

Het boek eindigt met de oproep om een persoonlijke plan op te stellen waaraan jou waarden ten grondslag liggen.

 1. Wat is jouw definitie van succes en wat betekend het voor je?
 2. Welke maatregelen neem je om dat succes te behalen? Leef je bewust om dat succes te realiseren?
 3. Waarom doe je wat je doet? Wat drijft je om je werk, vak of beroep uit te oefenen? En welke vaardigheden of passies heb je daarnaast die je liever wil doen.
 4. Welke doelen heb je? Wat heb je concreet besloten om jouw definitie om succes te behalen. Op welke termijn, welke doelen per jaar, maand en week. En wat ga je vandaag doen om stappen in de richting van die doelen te nemen?
 5. Wat zijn je sterke punten waar je gebruik van kunt maken om je doelen te bereiken. En op welke fronten is er nog ruimte voor groei?
 6. Wat is jouw lijst van excuses die je tegenhouden om de voorgaande punten uit te voeren? We hebben allemaal een lijst! Besluit vandaag hoe (niet Of) je deze excuses wil wegwerken.

Zet je reis voort in je persoonlijke groei met deze reisgids.

Website: chrisdconnors.com

Amazon

Beoordeling van lezers op Goodreads.com.

Inkijken/Kopen op Amazon.com.

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

It is a common experience that a problem difficult at night is resolved in the morning after the committee of sleep has worked on it.John Steinbeck

Plaats een reactie