Choose yourself Guide to Wealth – James Altucher

Home » Boekbespreking » Choose yourself Guide to Wealth – James Altucher

Boekbespreking± James Altucher - Choose Yourself Guide to WealthDit boek bevat veel inzichten die Altucher ook in “Choose yourself” en “Reinvent yourself” heeft opgenomen. Maar hier zijn die specifiek gericht op het opbouwen van een inkomen uit diverse bronnen. Passief inkomen is een geldstroom die niet afhankelijk is van het aantal uren dat je werkt. Diversiteit in je inkomsten geeft je enige bescherming voor tegenslagen in bepaalde markten en op de langere termijn een beter voorspelbaar inkomen.

Volgens James zijn ideeën de valuta van de nieuwe economie. Als je een aantal producten of diensten aan elkaar kan koppelen die zinvol is voor een groep consumenten dan sta je sterk. Laat je bedrijf snel groeien, verkoop het en voer het volgende idee met potentie uit. Langer in je bedrijf blijven werken geeft stabiliteit maar je mist de flexibiliteit om nieuwe ideeën uit te voeren.

Vrijwel alle financiële guru’s worden brut af geserveerd. Hoewel hij zelf jarenlang een korte termijn investeerder was en zelfs een aanzienlijk hedge fund (risico spreiding) runde, is dat soort beheer even betrouwbaar als het casino. Dat nog even los van het feit dat het geen waarde toevoegt.

Over het investeren in een huis is Altucher duidelijk, Niet doen. Het brengt qua belegging vrijwel niets op en je hebt een hoop zorgen (hypotheek en onderhoud). Huur liever wat en investeer je activa met een goed rendement.

Intrapreneurs

Ook mensen met een baan kunnen lering trekken uit creatief ondernemerschap. Ze kunnen naast hun baan zelf een bedrijf beginnen of zich als ‘intrapreneurs’ profileren als ondernemers binnen hun bedrijf. Een heel effectieve manier om dit te laatste bereiken is door constant met ideeën te komen die andere mensen aanzetten om het bedrijf succesvoller te maken. Door anderen te ondersteunen bouw je een reputatie op als een creatieve ideeën-fabriek waar andere mensen graag mee samenwerken.

Dit laatste concept wordt in het boek “Become An Idea Machine” van Claudia Azula Altucher, inderdaad… de vrouw van James. De sub-titel van haar boek is “Because Ideas are the Currency of the 21st Century”. Uiteraard met een voorwoord van James.

Trends, activa en adviezen

Deel 2 van Choose yourself Wealth gaat over geld verdienen in de 21e eeuw.
Een 7-tal trends om op in te spelen zijn Biotech, Gezondheidszorg, Bewaking, Uitzendbureaus, Robotica, Chemie en Energiebeheer, Financiële technologie.
In termen van de financiële balans, passiva is slecht en activa is goed. Vroeger, met name voor de crisis van 2008 was dat andersom.

Deel 3 behandelt hoe je financiële activa kan beheren en laten groeien.
Met hoofdstukken over de tegendraadse aanpak van James zoals “Je moet je schulden niet afbetalen”. Altijd handig om te weten.

Veel heilige huisjes worden gesloopt door de alternatieve aanpak van Altucher. Met vaak amusante voorbeelden laat hij zien hoe we in het keurslijf van loonslaaf tot consument van financiële diensten worden ingesnoerd. Door voor jezelf te kiezen en je te ontplooien kan je aan de dodelijke omstrengeling ontsnappen van een achterhaald economisch stelsel.

Beoordeling van lezers op Goodreads.com.

Websites: JamesAltucher.com en AskAltucher.com (samen met zijn 2e vrouw, Claudia).

Inkijken/Kopen op Amazon.com

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

The safest way to get what you want is to deserve what you want. Deliver to the world what you would buy if you were on the other end.Charlie Munger

Plaats een reactie