Become An Idea Machine – Claudia Azula Altucher

Home » Boekbespreking » Become An Idea Machine – Claudia Azula Altucher

Subtitel: Because Ideas Are The Currency Of The 21st Century

Boekbespreking: Claudia Altucher - Become an Idea MachineDoor elke dag een lijst met minstens 10 ideeën op te schrijven train je je hersenen en wordt je een Idea Machine. Daardoor kan je structureel snel oplossingen verzinnen. Die flexibiliteit stelde James Altucher in staat om steeds weer nieuwe bedrijven te starten.

De vrouw van James zag het succes dat haar man en begon ook dagelijks een ideeën lijst te schrijven. Na een paar maanden merkte ze dat ze creatiever was in haar zakelijke activiteiten.

De ideeën hoeven niet altijd zinvol en perfect te zijn. Het gaat om de flexibiliteit om snel met concepten te komen. En soms zal een bizarre oplossing voor een probleem nu juist het out-of-the-box denken zijn dat nodig is om activiteiten een impuls te geven.

Om het anderen makkelijk te maken schreef ze een boekje over haar eigen ervaringen en een uitdaging van 180 lijsten. Door een half jaar elke dag een ideeën oefening te doen kan jij ook flexibeler worden.
Als extra uitdaging krijg je af en toe de opdracht om geen 10 ideeën te noteren maar 20… of zelfs 100! De laatste betrof 100 redenen om dankbaar te zijn, een hele mooie oefening. Dat laatste bewijst hoe gezegend we in onze luxe leventjes zijn in ons land en ons tijdperk.

Veel plezier!

Beoordeling van lezers op Goodreads.com.

Inkijken/Kopen op Amazon.com

Nog even het volgende…

Zoek jij een PG Gids/Begeleider? Vraag NU een gratis en vrijblijvende eerste inventarisatie aan voor begeleiding voor Persoonlijke Groei.

Stress - beheersen of loslaten

Het doel van deze cursus is niet om over benaderingen en technieken te lezen, maar om Gedragsverandering te bereiken.

Info / Bestellen

Inspiratie:

The opposite of courage in our society is not cowardice, it is conformity.Rollo May

Plaats een reactie